close
Menu

Tröskuppdateringar från John Deere

Mannheim, 29 juni 2019 – John Deere, den ledande tillverkaren av skördeutrustning, har aviserat ett antal tröskuppdateringar inför säsongen 2020, med fokus på ökad kapacitet, automatisering och enklare användning.

 

S-serien: skonsam, ren och effektiv

S-seriens HarvestSmart matningsreglering, med automatisk justering av körhastigheten, har optimerats och integrerats med ICA2 integrerade tröskinställningar. I händelse av att ICA2 inte kan uppnå önskad kärnkvalitet på grund av för höga nivåer agnar och boss eller skadade kärnor, eller överskrider inställd, acceptabel spillnivå, kommer ICA2 automatiskt att justera HarvestSmart och körhastigheten. Det är inte något som föraren längre behöver göra. Samtidigt bibehålls önskad motorbelastning för maximal skördeeffektivitet.

 

Som belägg för tröskans automatisering och skonsamma kärnhantering, garanterar John Deere att mängden skadade kärnor i vete under skördesäsongen 2020, är mindre än en procent vid användning av en S700-serien tröska. Vid en högre andel, kompenserar vi kunden för mellanskillnaden, motsvarande priset per ton skadade kärnor. Lantbrukare och maskinstationer som önskar delta i programmet hittar mer information och kan registrera sig online på www.deere.se.

 

Automatiska skördejusteringar

Sidovindar kan inverka stort på materialspridningen, och därför har 2020 års modeller av S700-seriens maskiner utrustats med automatisk justering av spridningsvinkeln. Med hjälp av GPS-signaler känner det nya AutoSwap vindriktningssystemet av tröskans körriktning och spegelvänder automatiskt spridningsmönstret när tröskan vänder på vändtegen och kör i motsatt riktning.

 

Fjärrstyrd justering av motknivarna förbättrar hackningskvaliteten ytterligare. Föraren kan enkelt bedöma kvaliteten från den bekväma hytten via backkameran, och justera motknivarnas läge från förarsätet.

 

Helautomatisk avkänning

 

Med den tidigare introduktionen av ActiveYield avkastningskalibring försvann behovet för manuella avkastningskalibreringar, vilket underlättade för föraren och minskade väntetiden på resultaten. Det ökade också exaktheten.

 

Från 2020 har systemets kompletterats med en ännu exaktare vattenhaltssensor. Det bidrar till en avsevärt förbättrad datainsamling, speciellt beträffande både låga och höga vattenhalter. Kalibreringsintervaller, avkastnings- och vattenhaltsdata, samt annan viktig information, lagras i tröskans dokumentationsprogram.

 

Kostnadsfri uppkoppling under fem år

Tröskan spelar en viktig roll vad gäller insamling av fältdata. För att tillåta trådlös överföring erbjuder John Deere kostnadsfri aktivering av trådlös dataöverföring plus fjärrstyrd monitoråtkomst under fem år. Det möjliggör datautbyte mellan alla mobila datorer och smartmobiler, liksom gårdens kontorsdator via JDLink Connect. Dessutom kommer kompabiliteten mellan den öppna webbportalen MyJohnDeere.com och andra system att utökas, med möjlighet till dataöverföring i ISO XML-standard från och med nästa år.

 

Nya monitorer för W- och T-serien

W- och T-serien tröskor kan nu utrustas med den nya fjärde generationens 4640 GreenStar-monitor. Alla tröskinställningar regleras fortfarande via armstödsmonitorn, medan övriga funktioner styrs via 4640-monitorn. Det inkluderar guidning, dokumentation, dataöverföring och automatisk maskinsynkronisering av traktor/vagn när dessa kör sida vid sida med tröskan. 4640 universalmonitorn är avtagbar och kan exempelvis också användas för sektionskontroll på sprutor.

 

100 000 kr till den som besegrar T-serien på fältet!

Under skördesäsongen 2019 utmanar T-serien tröskor återigen sina närmaste konkurrenter på fältet. John Deere utlovar en belöning på 100 000 kr till de förare som vid körning med en konkurrenttröska uppnår lägre spillnivåer än T-serien. Mer information, villkor för deltagande och registreringsformulär finns på www.deere.se.

 

Nya skärbord

John Deere kommer också att lansera det nya 700X skärbordet med variabel skärbordslängd. Den befintliga 1 200 mm långa skärbordsbottnen har behållits, för maximal skördekapacitet och minimalt spill i oljeväxter, och med fördelen av ett ännu bättre materialflöde.

 

700X skärborden med en ny lågprofilsinmatning säkerställer ännu smidigare inmatning till skruven, speciellt för korta grödor som vårkorn. Slirkopplingen har dessutom flyttats direkt till inmatningsskruven för att minimera slitage. För att ytterligare öka hållbarheten, har 25 procent tjockare glidplattor införts i produktionen.

 

Pickup för tröskor

Med ökande begränsningar för användning av ogräsmedel och torkningsprodukter, har det blivit allt viktigare att effektivt kunna kombinera strängar av raps, legymer och andra grödor.

 

För upplockning av strängar med så lite spill som möjligt, erbjuder John Deere den nya 615P pickupen. Den har en 4,50 m arbetsbredd och unika luftfjädrande stödhjul. Grödan plockas varsamt upp av pinnarna innan den överförs till en horisontell matta, vilket minimerar spill.

 

En speciell egenskap är systemets mjuka, nästan helt vibrationsfria upplockning, som förhindrar frökapselförluster. En komprimeringsplåt, som styrs av dubbelverkande hydraulcylindrar, säkerställer en optimal inmatning. Den 660 mm stora skruven, med ett justerbart 57 mm flytläge, är tillräckligt stor för att anpassas till de största materialmängderna, för ett konstant utnyttjande av tröskans fulla kapacitet.

 

Återförsäljarna kan beställa de nya John Deere tröskuppdateringarna för 2020 från augusti 2019.